Polityka bezpieczeństwa i informacje od Administratora

Polityka bezpieczeństwa i informacje od Administratora

  1. Administratorem danych osobowych klientów Kancelarii oraz osób kierujących zapytania do Kancelarii jest Kancelaria Adwokacka Adwokat Katarzyna Janiak.
  2. Strona www Kancelarii (serwis https://kancelaria-janiak.pl) stanowi jedynie przedstawienie oferty usług i zaproszenie do nawiązania kontaktu.
  3. Nawiązując kontakt z Kancelarią wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie Państwa danych w celu prowadzonego kontaktu oraz w zakresie koniecznym do realizacji świadczonych dla Państwa usług Kancelarii.
  4. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania i usunięcia w zakresie dopuszczalnym przez obowiązujące przepisy prawa, w tym określające obowiązki wykonywania zawodu adwokata i zachowania tajemnicy zawodowej.
  5. Serwis https://kancelaria-janiak.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies (tzw. „ciasteczka”).
    3. Poprzez zapisywanie automatycznie na serwerze serwisu takich danych jak: żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego, adres IP
    4. Korzystając z serwisu internetowego https://kancelaria-janiak.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Bezpieczeństwa Danych Osobowych Pobierz plik PDF Polityki Bezpieczeństwa Danych Osobowych

Polityka cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Formularz kontaktowy

  1. Korzystanie przez Użytkownika z Serwisu: https://kancelaria-janiak.pl nie wymaga podania przez Użytkownika Serwisu danych osobowych.
  2. W celu wysłania formularza kontaktowego znajdującego się w Serwisie: https://kancelaria-janiak.pl Użytkownik zobowiązany jest do podania swoich danych osobowych tj. imię, nazwisko, nr telefonu lub adres e – mail. Niepodanie wyżej wymienionych danych przez Użytkownika uniemożliwia wysłanie formularza kontaktowego do Administratora.
  3. Dane osobowe Użytkownika do podania których Użytkownik był zobowiązany wysyłając formularz kontaktowy do Administratora nie będą udostępniane osobom trzecim bez zgody Użytkownika.
  4. Dane osobowe podawane dobrowolnie przez Użytkownika, zgromadzone przez Administratora będą wykorzystywane, przechowywane i przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE oraz z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2018 r. poz. 1000).
  5. Dane Użytkownika Serwisu podane przez niego dobrowolnie w formularzu kontaktowym Serwisu mogą stanowić zbiór ewentualnych Klientów Administratora zarejestrowany w rejestrze prowadzonym przez Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Każdy Użytkownik Serwisu, który był zobowiązany do podania dobrowolnie swoich danych osobowych w formularzu kontaktowym ma prawo do ich wglądu, zmiany i usunięcia z bazy danych w zakresie dopuszczalnym przez obowiązujące przepisy prawa, w tym określające obowiązki wykonywania zawodu adwokata i zachowania tajemnicy zawodowej.

Kontakt

Kancelaria Adwokacka Adwokat Katarzyna Janiak

NIP: 1231400496

Biuro: ul. T. Kościuszki 33 lok. 218, 05-500 Piaseczno, woj. mazowieckie

Adres korespondencji: ul. Ostrówik 26, 05-530 Góra Kalwaria, woj. mazowieckie

Poniedziałek - Piątek: 9 - 17